Dr. Claes pneumologie

Raadpleging
Medisch Centrum Willebroek

Raadpleging steeds op afspraak
Maandag van 9u00 tot 13u00
Dinsdag van 9u00 tot 13u00

Privépraktijk Bornem

Raadpleging steeds op afspraak
Adres: Rijksweg 127, 2880 Bornem

Personen die misbruik maken van deze agenda worden opgespoord en gerechterlijk vervolgd. Alle patiëntgegevens zijn vertrouwelijk en worden enkel door de behandelende geneesheer gebruikt.

Curriculum Dr. Claes

Dr. Claes volgde haar middelbare studies aan het Koninklijk Atheneum Berchem ( Antwerpen). Zij studeerde af in de richting Latijn-Wetenschappen in 1984.

Zij startte geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Na drie jaar behaalde zij met grootste onderscheiding haar kandidatuur in de geneeskunde.

In 1991 behaalde zij haar diploma in Genees-, Heel- en Verloskunde met grote onderscheiding.

In 1991 startte zij haar opleiding in de Interne Geneeskunde – discipline pneumologie. Zij werkte in Het Academisch Ziekenhuis te Jette en het Middelheim Ziekenhuis in Antwerpen - .Zij volgde nog een 6e jaar om haar verder te bekwamen in het slaaponderzoek en de Invasieve Pneumologie.

Na het behalen van haar diploma Interne Geneeskunde – pneumologie in 1997 werkte zij full-time in het Van Enschodt Ziekenhuis te Willebroek .

In 2000-2004 volgde zij een bijkomende opleiding Intensieve Zorgen in het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen ( Edegem) onder leiding van Prof. Bossaert , Prof Jorens, Dr Demey en Dr Depaepe en een bijkomende opleiding tot urgentie-arts op de dienst Spoedgevallen UZA onder leiding van Prof. Beaucourt, Dr Schwagten en Dr Van Poucke.

Van 2003- 2006 was zij docent aan de Karel De Groote Hogeschool : derde jaar verpleegkunde en brugopleiding: verpleegkundige en diagnostische technieken in de nefrologie , endocrienologie en neurologie

Van 2006 – 2012 was zij docent aan de Karel De Groote Hogeschool : derde jaar verpleegkunde en brugopleiding: verpleegkundige en diagnostische technieken in de neurologie.
Tevens doceerde zij aan de Katholieke Hogeschool te Mechelen 2004-2007 verpleegkunde specialisatiejaar voor de bijzondere beroepstitel urgentiegeneeskunde – intensieve zorgen : shock en shocktherapie en acute neurologie.

In 2003 en 2004 gaf zij een les aan de 4e doctoraatstudenten geneeskunde: acute thoracale pijn – acute respiratoire insufficiëntie

Zij gaf van 2003 – 2006 Basic Life Support op CREA 16 Stedelijk basisonderwijs teaching 4e – 5e en 6e jaar

Op 01/11/2004 keerde zij terug naar het Dodoensziekenhuis te Willebroek als internist-pneumoloog, intensivist en urgentie-arts.

Op 30/06/2006 fusioneerde het ziekenhuis met de Sint-Jozef Kliniek te Bornem.

Dr Claes zetelt in de Medische Raad van de Sint-Jozef Kliniek sedert 05/05/2011.

Op 1/1/2015 stopt Dr Claes in de associatie pneumologie van de Sint- Jozef Kliniek en maakt zij een carričreswitch naar de dienst Spoedgevallen in de Sint- Jozef Kliniek waar zij reeds de functie van Diensthoofd waarneemt.

Zij oefent haar activiteit als longarts uit in het Medisch Centrum Willebroek en in haar privé -praktijk te Bornem.

Dr Claes is getrouwd met Peter Hanssens en heeft vier kinderen, Maxime, Maud, Yana en Yash. Naast haar actieve beroepsleven is zij ook bestuurslid van de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld te Deurne, waar zij medeverantwoordelijk is voor het organiseren van events en zelf ook schaatst in de groep Adults. Zij geniet verder van wat fotografie en de sportieve activiteiten van haar kinderen en echtgenoot.