Dr. Schroven orthopedie

Raadpleging
Medisch Centrum Willebroek

Dinsdag van 9uur tot 11u 30 en van 14uur tot 19 uur
Vrijdag van 14u00 tot 18u00

Privťpraktijk Bonheiden

Maandagavond & woensdagavond
Adres: Weyneshoflei 23, 2820 Bonheiden

Curriculum Dr. Schroven

Dr Schroven volgde zijn middelbare studies aan het Sint-Romboutscollege in Mechelen. Hij studeerde af in de richting Latijn-Wiskunde in 1981.

Hij startte geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na drie jaar behaalde hij met grote onderscheiding zijn kandidatuur in de geneeskunde. Hij behaalde in die periode een extra credit Geschiedenis van de Geneeskunde.

Tijdens zijn doctoraatsjaren liep hij stage in Kaapstad en Pretoria. In 1988 behaalde hij zijn diploma in Genees-, Heel- en Verloskunde met grote onderscheiding. Hij slaagde vervolgens in zijn ECFMG of het homologatie examen voor de USA.

In 1988 startte hij zijn opleiding in de orthopedische heelkunde. Hij werkte achtereenvolgens in Imelda Bonheiden, Royal Exeter Hospital, UZ Pellenberg Leuven, Heilig Hart Lier en UZ Pellenberg Leuven. In 1994 behaalde hij zijn diploma in de Orthopedie en Traumatologie.

Tijdens zijn opleiding tot chirurg kon Dr Schroven nog het diploma sportgeneeskunde behalen.

Na het behalen van zijn diploma orthopedie en traumatologie, ging hij naar Engeland terug. Hier werkte hij full time als orthopedist in Royal Derbyshire Infirmary . Hier kreeg hij extra bekwaamheid in de traumatologie en het plaatsen van heupprotheses. Hij gaf daar lessen in schouderartroscopie.

In 1995 trok hij naar de USA. Hij werkte 6 maanden in een Level I trauma center in Louisville onder leiding van de gerenommeerde chirurg, professor Seligson. Nadien vervolledigde hij een fellowship in Spine Surgery in het Leatherman Spine Institute. Dit centrum is met professor Glassman en professor Puno een van de grootste spine centers van de wereld.

In 1996 begon Dr Schroven zijn carriere in AZ Ten Bosch Willebroek. Hier legde hij zich vooral toe op chirurgie van wervelkolom en schouder. Hij ontwikkelde een speciale interesse in anterieure wervelkolom chirurgie. Hij is een van de pioniers in BelgiŽ in wervelprotheses. Zo gaf hij verschillende lezingen en publiceerde hij enkele artikels omtrent discus protheses.

Als sportman heeft hij een blijvende interesse in sporttraumatologie. Letsels aan knie, voet en hand blijft hij graag verzorgen.

Dr Schroven is getrouwd met Nancy Snoecx en heeft vier kinderen, Lise-Marie, Pieter, Wouter en Ben. Naast zijn actieve beroepsleven heeft hij als voorzitter van AtomiX handbalclub deze club naar de top van BelgiŽ gebracht. Hij geeft nog steeds training aan -13 jarigen. Zo speelde hij in 2009 kampioen van BelgiŽ. Zelf speelt hij golf in de zomer en gaat hij skiŽn in de winter.